Fırında Sebzeli Levrek

Ülkemizde balık denince akla ilk gelen tür sanırım levrek oluyor.. Etli ve kolay yetişen bir balık olması, farklı yöntemlerle pişirmeye müsait yapısı ve ekonomik fiyatı neden çok tercih edildiğini gösteriyor sanırım. Geçen 2 yılımın hemen her gününü levrek pişirerek geçirince, ortaya lezzeti oturmuş ve oldukça beğenilen tarifler çıktı.. Bugün sizler için en sevdiğim tariflerimden birini…

Ev Yapımı İskender

Günümüzde artık “ev hanımlığı” mesleği mensupları iyice azaldı. Hayat şartları, artık erkek kadın ayırt etmeksizin çalışma gerektiriyor.. Bu durumda, özellikle yemeğe ayrılan vakit ve emek oldukça azaldı. İşten yorgun argın eve gelen insanlar için; pratik, hızlı, lezzetli ve ekonomik çözümler sunmayı kendime görev edindim. Mutfakta Aşk Var’da sizlere; dışarıdan yemek söylemeyi asgariye indirecek, geçiştirme olmayan…

Ahududulu Cheesecake

Bir çok kişinin favorisi haline gelmiş bu pasta, içindeki peynir ve üzerindeki tatlı kaplama ile kontrast tatları bir arada deneyimlemenizi sağlıyor. Restoranımın ilk menüsünde yer alan tek tatlı olan bu tarif ile cheesecake yapmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.. Orijinalinde ricotta peyniri gibi taze peynirler kullanılan cheesecake, ülkemizde genellikle labne peyniri kullanılarak yapılıyor. Ben tadı…

Panzanella Salatası

Panzanella, İtalya’nın Toscana bölgesine ait klasik bir salata.. Aslına bakacak olursanız, fakir halkın uydurmuş olduğu, basit malzemeli, ekonomik ama tamamen özgün ve kendine has lezzeti olan bir yemek.. Evet yemek diyorum çünkü bu salata kendi başına bir öğün.. Üzerine ızgara tavuk veya et ekleyerek de tüketebilirsiniz.. Denediğinizde siz de ne kadar lezzetli olduğu konusunda bana…

Kızarmış Çıtır Tavuk

Fast food ile ilgili, hemen herkeste olan bazı kanılar var.. Sağlıksızdır, kalorilidir, besleyici değeri yoktur, temiz değildir, vs.. Maalesef çoğu doğru.. Ancak bunların yanında bir özellikleri daha var.. Çok lezzetliler.. Bu lezzetten vazgeçmek de bizim için oldukça zor.. Bu durumda yapılacak en mantıklı şey, bu lezzeti evinizde, içinize sinerek, kendi kendinize yapmanız ve ailenize yedirmeniz…..

Ispanaklı Börek

 Dün yaptığım ıspanaklı ve süzme peynirli gül böreğinin tarifini isteyen dostlar oldu.. Bu sebeple bugünün tarifi kesinlikle odur çünkü Chef in Love dostları her zaman önceliklidir..  Dün dışarı çıktığımda, marketin manav reyonunda duran kuzu gibi ıspanaklar beni cezbetti ve iki demet alıverdim.. Karşıdaki yufkacıdan aldığım 3 adet taze yufkayla birlikte akşam ne yiyeceğim belli olmuş…

Tiramisu

Tatlı Pazarlar.. Bazı dostların isteği üzerine, daha önce Mutfakta Aşk Var köşe yazılarında olduğu gibi, haftanın son ve en güzel gününde sizlerle tatlı tatlı lezzetler paylaşmaya karar verdim.. Ailenizle, dostlarınızla geçireceğiniz güzel gününüzü şenlendirmeye küçük bir katkım olsun istedim.. Ağzınızın tadının hiç bozulmadığı, mutlu, neşeli, sağlıklı ve barış dolu pazarlar dilerim.. Tiramisu Hemen her pastane…

Ravioli

Ravioli, klasik bir İtalyan ev yemeğidir.. İşte bu sebeple bizim mantımızla çok benzeşiyor.. 1500’lü yıllara dayanan tarihçesi ile artık günümüzde tam bir klasik haline gelmiştir.. En yaygın bilinen versiyonları ıspanaklı-ricotta peynirli ve 4 peynirli olanlarıdır.. Ama elbette ki içerik konusunda özgürsünüz.. Mesela ben sizler için, çok sevdiğim bir ikili olan karamelize soğanlı ve lor peynirli…

Folyoda Sebzeli Balık

Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık iki sene boyunca, bir deniz ürünleri restoranından sorumlu olduğumu ve aslında balığı çok sevmediğimi söylesem ne düşünürsünüz? Ciddiyim.. Favori yemeğim olmadı hiç bir zaman (her gerçek Adana’lı gibi, ben de etçilim) ancak işiniz bu olunca insanları memnun etmek için herşeyi şeyi deniyorsunuz.. Adana’da balık denince genellikle yağda veya ızgara balık gelir akla…..

Macar Gulaşı

Temelinde bir tür yahni olan bu yemek, dünya mutfaklarının bir çoğunda benzerleri bulunan muhteşem bir lezzet.. Dana etinin çoğunlukla haşlamalık olarak kullanılan nuar, tranç gibi sertçe ancak uygun fiyatlı bölümlerini kullanarak yapabileceğiniz belki de en lezzetli yemektir Gulaş.. Tel tel ayrılan, yumuşacık et ve etin suyuyla lezzetlenen dayanılmaz sebzeler.. Pazar günleri evimin içinde yayılan karşı…

Fırında Tavuk

Mutfakta Aşk Var köşe yazıları, AkdenizTürk gazetesinde yayınlanmaya başladığında verdiğim ilk tarifim “Fırında Tavuk” olmuştu.. Blogun da ilk tarifi bu olsun istedim.. Tavuk sevmeyen çok kişi yoktur sanırım.. Şahsen ben tavuğa, özellikle de fırın tavuğa bayılırım.. Ee tabi tavuksever bir aşçı olunca insan defalarca deneme yapıyor.. Onlarca kez yaptığım bu yemeğe, her seferinde yeni bir…

Aşk yeniden..

 Yaklaşık 8 yıldır, “Chef in Love” (Aşık Şef) rumuzuyla yemeklerimi siz değerli dostlarla paylaşıyorum.. İşine aşık bir adam olarak elbette ki sevginin çoğaldıkça, paylaşıldıkça güzelleştiğinin de farkındayım.. Bir süredir blog yazarlığını ve fotoğraf paylaşımlarımı azalmıştım ancak yeniden, daha büyük bir heyecanla karşınızdayım..   Yıllar süren araştırmalar, denemeler, çabalar ve binlerce yemekten sonra, nacizane tecrübelerim ve…