Fırında Sebzeli Levrek

Ülkemizde balık denince akla ilk gelen tür sanırım levrek oluyor.. Etli ve kolay yetişen bir balık olması, farklı yöntemlerle pişirmeye müsait yapısı ve ekonomik fiyatı neden çok tercih edildiğini gösteriyor sanırım. Geçen 2 yılımın hemen her gününü levrek pişirerek geçirince, ortaya lezzeti oturmuş ve oldukça beğenilen tarifler çıktı.. Bugün sizler için en sevdiğim tariflerimden birini hazırladım..

Fırında Sebzeli Levrek

Temel olarak mantarlı levrek olarak başladığım bu yemeğe, zaman içerisinde başka sebzeler girdi ve pişirme tekniği de gelişti. İsterseniz derisiz ve kılçıksız balık filetosu da kullanabilirsiniz ancak ben balığın tüm olmasından daha çok hazzediyorum..

Malzemeler (2 kişilik)

2 adet 400-600 gr Levrek

12 adet mantar

1 adet kırmızı soğan

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

4 diş sarımsak

10 adet kiraz domates

1 adet limon

4-5 dal taze kekik

1 tatlı kaşığı toz biber

1 çay kaşığı toz köri

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

Tuz, karabiber

2+1 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı tereyağı

Balıkları kelebek açtırın. İsterseniz orta kılçığını da çıkartırabilirsiniz. Baharatları bir kasede karıştırın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin ve balıkların iç kısımlarına sürün. Ellerinizle iyice yedirin. Balığı bir süre kenara alın.

Soğanları, sarımsakları ve biberleri ince doğrayın. Bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip kızdırın. Soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip soteleyin. Mantarları dörde bölün ve ekleyin. Domatesleri ikiye bölüp ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tereyağını ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak taze kekikleri de ekleyip ocaktan alın. Sebzeleri çok pişirmeyin çünkü fırında da pişecekler.

Balıkları yağlı bir fırın tepsisine yerleştirip önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine sotelediğiniz sebzeleri koyun. Fırının sıcaklığını 170 dereceye düşürün. Limonu ince daireler şeklinde dilimleyip sebzelerin üzerine yerleştirin. Balığı 170 dereceye düşen fırına sürüp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s