Ev Yapımı İskender

Günümüzde artık “ev hanımlığı” mesleği mensupları iyice azaldı. Hayat şartları, artık erkek kadın ayırt etmeksizin çalışma gerektiriyor.. Bu durumda, özellikle yemeğe ayrılan vakit ve emek oldukça azaldı. İşten yorgun argın eve gelen insanlar için; pratik, hızlı, lezzetli ve ekonomik çözümler sunmayı kendime görev edindim. Mutfakta Aşk Var’da sizlere; dışarıdan yemek söylemeyi asgariye indirecek, geçiştirme olmayan ve 15 dakikada güzel bir sofra kurmanıza yardımcı olacak yemek tarifleri ile sizlere yeni fikirler vermek istiyorum. Umuyorum deneyip, ne kadar kolay olduklarını görme fırsatı bulursunuz..

Ev Yapımı Tereyağlı İskender
Şu aralar, marketlerde kolaylıkla, paketlenmiş hazır döner bulabilirsiniz. Ama nedense çok doğru gelmiyor tatları bana. Döneri, özellikle de iskenderi çok seven biri olarak, bu durumdan rahatsız olup, evde kendi dönerimi yapma kararı aldım. Aslında, yaptığım döner değil çünkü pişerken dönmüyor. Ancak özellikle iskender yaparken kullandığınızda, sonuçtan çok memnun kalacağınıza iddiaya girerim..

3XDYzZiRDu

Malzemeler
1 adet dilimlenmemiş dana bonfile veya antrikot (miktar size kalmış)
Kekik
Tuz
Karabiber
Pide ekmek
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Süzme yoğurt

Kasabınızdan aldığınız, istediğiniz boydaki, temizlenmiş, bütün bonfile veya antrikotu; kekik, tuz ve karabiberle ovup 1 saat kadar dinlendirin. Streç filme sarıp buzlukta dondurun. İşin güzel tarafı, bu yemeği ne zaman yapmak isterseniz, etiniz buzlukta sizi bekliyor olacak. Kullanmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarmanız yeterli. Hafif ılıyan donuk bonfilenizi, bir bıçak yardımıyla, çok ince yapraklar halinde kesin. Bir tavaya biraz tereyağı koyup, küp şeklinde doğrayacağınız pide ekmekleri hafif kızartın. Ekmekleri tavadan alıp bir tabağa dizin ve iyice ısınmış olan tavaya biraz sıvıyağ koyup etlerin iki yüzünü de kızarıncaya kadar yaklaşık otuzar saniye pişirin. Kızaran etleri ekmeklerin üzerine yerleştirin. Bir sos kabında, domates salçasını biraz sulandırıp tuz ve karabiber ekleyin. Kaynayan salçalı sosu etlerin üzerine gezdirin. Son olarak, bir tavada kızdıracağınız tereyağını sosun üzerine dökün. Biraz süzme yoğurt ve turşu eşliğinde servis edin.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s