Ahududulu Cheesecake

Bir çok kişinin favorisi haline gelmiş bu pasta, içindeki peynir ve üzerindeki tatlı kaplama ile kontrast tatları bir arada deneyimlemenizi sağlıyor. Restoranımın ilk menüsünde yer alan tek tatlı olan bu tarif ile cheesecake yapmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz..

Orijinalinde ricotta peyniri gibi taze peynirler kullanılan cheesecake, ülkemizde genellikle labne peyniri kullanılarak yapılıyor. Ben tadı biraz daha zenginleştirmek için bir miktar da krem beyaz peynir eklemeyi tercih ediyorum. Üzeri içinse benim tercihim böğürtlen veya ahududu gibi hafif ekşi meyvelerden yapılmış reçeller..

Malzemeler
100 gr margarin veya tereyağı
1,5 paket sade petit beurré bisküvi
300 gr labne peyniri
200 gr krem beyaz peynir
3 yumurta
9 kaşık toz şeker
1 su bardağı krema
1 paket vanilya
İri taneli ahududu reçeli

Petit beurré bisküvileri bir buzdolabı poşetine koyun ve elinizle iyice ezin. Doğrayıcıdan da geçirmeyi düşünebilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum. Dişe gelen parçalar olması cheesecake’inize doku katacaktır. Margarini veya tereyağını bir tavada eritin ve bir karıştırma kabına aldığınız, iyice ufalanan bisküvilerin üzerine ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Bu karışımı kelepçeli bir cheesecake kalıbına (ben 26 cm’lik kalıp kullanıyorum) aktarın ve kaşığın tersinin yardımıyla hafif hafif tabana bastırın. Üzerini iyice düzleştirin ve 10 dakikalığına buzluğa yerleştirin.

Cheesecake’in kremasını hazırlamak için labne ve krem beyaz peyniri bir karıştırma kabına alın. Mikser veya çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından sırasıyla şekeri, kremayı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Bu kremayı, buzluktan çıkardığınız kalıptaki bisküvi katmanının üzerine dökün. Kalıbı hafifçe tezgahınıza vurarak dipteki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış turbo fırında 15 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirin. Pişen cheesecake’i, fırının kapağını açıp soğumaya bırakın. Bu aşamada, nemli bir bıçak yardımıyla cheesecake’i kalıptan hafifçe ayırın. Bu soğurken çökme ve çatlama olmasını önleyecektir. Soğuduktan sonra istediğiniz miktarda ahududu reçelini üzerine gezdirin. (Bu aşamada reçeli cheesecake’e sürmeye çalışmayın. Yavaş yavaş gezdirin. Yoksa oldukça yumuşak olan kremayı zedeleyebilirsiniz.) Buzdolabında, en az 1 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Üst malzeme olarak diğer reçel ve marmelat türlerini kullanabilirsiniz. Çikolatalı yapmak istiyorsanız, cheesecake’i fırına almadan önce kremadan bir su bardağı kadar ayırın ve 2 çorba kaşığı kakao veya 1 çay bardağı nutella ile karıştırıp bekletin. Kremanın üzeri kızardıktan sonra bu karışımı üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s