Kızarmış Çıtır Tavuk

Fast food ile ilgili, hemen herkeste olan bazı kanılar var.. Sağlıksızdır, kalorilidir, besleyici değeri yoktur, temiz değildir, vs.. Maalesef çoğu doğru.. Ancak bunların yanında bir özellikleri daha var.. Çok lezzetliler.. Bu lezzetten vazgeçmek de bizim için oldukça zor.. Bu durumda yapılacak en mantıklı şey, bu lezzeti evinizde, içinize sinerek, kendi kendinize yapmanız ve ailenize yedirmeniz.. Haftada bir gün “Mutfakta Aşk Var”da sizlere, fast food dünyasının vazgeçilmez kötü çocuklarından birinin tarifini vereceğim.. Çocuklarınıza, sevdikleri yemekleri, güvenle yedirmek size de bana olduğu gibi iyi hissettirecektir..

Kızarmış Çıtır Tavuk ve Coleslaw Salatası

Tavukseverlere, en favori yemeklerini sorsanız muhtemelen alacağınız cevapların çoğu “kızarmış tavuk” olacaktır.. Son yıllarda Amerikan firmalarının Türkiye’de yayılmasıyla, herkes kızarmış çıtır tavuğa doydu.. Ben de iyi bir müşteriyim ancak evde yapmanın da zevki bir başka oluyor.. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve sulu, kokusu dayanılmaz.. Bence evde denediğinizde siz de vazgeçilmez olduğunu göreceksiniz..

Malzemeler
1 kg kanat veya parçalanmış bütün tavuk
1 litre kefir
Acı sos
2 çorba kaşığı toz biber
1 çorba kaşığı köri
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvıyağ

Kefir artık hemen her markette bulabileceğiniz, inanılmaz faydalı bir süt ürünü.. Eğer kefir bulamazsanız, yoğun bir ayran da kullanabilirsiniz. Kefiri kapaklı bir kaba ya da bir poşetin içine boşaltın. Tavukları kefirin içine gömülecek şekilde kaba yerleştirin. İsterseniz biraz acı sos da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Emin olun buna değecek..

Tüm baharatları bir kapta karıştırın. Yazdığım baharatlar benim sevdiklerim. Siz de kendi favori karışımınızı yapabilirsiniz.Tavukları kefirden çıkarıp hafif sallayarak kefirin fazlasından kurtulun. Bir tepsiye dizdiğiniz tavukların her iki yüzünü, baharat karışımınızla cömertçe baharatlayın. Kalan baharatı bir kabın içerisinde unla ve kabartma tozuyla karıştırın. Tavukları bu karışımın içerisine teker teker alıp iyice una bulayın.Unladığınız tavukları, iyice kızmış yağınızda, orta ateşte, yaklaşık 8 dakika, her tarafı nar gibi kızarana kadar pişirin. Kızaran tavuklarınızı, bir havlu kağıdın üzerinde 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin..

Benim için bu tavuğun yanında olmazsa olmaz tek şey, güzel bir “Coleslaw Salatası”dır.. Biraz ince kıyılmış lahana, rendelenmiş havuç, mayonez, krema, elma sirkesi ve şekerden oluşan bu basit meze/salata, kızarmış tavuğunuzla inanılmaz bir ikili olacaktır..
Haydi şimdi mutfağa..

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s