Tiramisu

Tatlı Pazarlar..
Bazı dostların isteği üzerine, daha önce Mutfakta Aşk Var köşe yazılarında olduğu gibi, haftanın son ve en güzel gününde sizlerle tatlı tatlı lezzetler paylaşmaya karar verdim.. Ailenizle, dostlarınızla geçireceğiniz güzel gününüzü şenlendirmeye küçük bir katkım olsun istedim.. Ağzınızın tadının hiç bozulmadığı, mutlu, neşeli, sağlıklı ve barış dolu pazarlar dilerim..

Tiramisu

Hemen her pastane ve restoranın menüsünde yer alan, artık klasikleşmiş bir tatlı Tiramisu.. İtalyanca “beni neşelendir, beni havaya kaldır” gibi bir anlama geliyor.. Yediğimizde öyle hissettirdiği de aşikar.. Orijinal tarifinde kedi dili bisküvi kullanılan Tiramisu’yu eğer isterseniz pandispanya kekiyle de hazırlayabilirsiniz.. Pişirilerek ve pişirilmeden hazırlanan versiyonları var.. Ben bugün pişilerek hazırlanan bir reçete vereceğim çünkü hazırlaması çok daha hızlı ve kolay.. Şimdi bu güzel tatlının, yıllardır uyguladığım, bu pratik tarifle ne kadar kolay yapıldığını görünce, siz de hemen denemek isteyeceksiniz..

Malzemeler
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket labne peyniri (300 gr)
1 paket vanilya
1 paket kedi dili bisküvi
1 çorba kaşığı espresso veya instant kahve
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
50 gr kakao

Sütü bir tencereye alın. Ocağı açmadan; yumurta, un, vanilya ve şekeri üzerine ekleyip bir mikser ya da çırpıcı yardımıyla topak kalmayacak şekilde çırpın ve ardından ocağı açın. Kaynayana kadar orta ateşte sürekli karıştırın. Karışım göz göz olunca ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ilıyan karışıma labne peynirini ekleyip homojen bir kıvam elde edinceye kadar iyice karıştırın.

Derin bir fırın kabı ya da cam tepsiye, bir kat kedi dili veya dilimlenmiş çikolatalı kek dizin. Bir çorba kasesi içinde kahveyi ve şekeri sıcak suyla karıştırıp eritin. Hazırladığınız kahveyi biraz soğutup,kedi dillerinin veya kekin ilk katının üzerinde gezdirerek hafifçe ıslatın. Fazla ıslatırsanız parçalanabilir dikkat. Karışımın yarısını ilk katın üzerine yayın ve bir kat daha kedi dili dizip, aynı işlemi ikinci kata da uygulayın. En üste bir süzgeç yardımıyla kakaoyu gezdirin. Tiramisunuzu oda sıcaklığında 1 saat ve sonra buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s