Ravioli

Ravioli, klasik bir İtalyan ev yemeğidir.. İşte bu sebeple bizim mantımızla çok benzeşiyor.. 1500’lü yıllara dayanan tarihçesi ile artık günümüzde tam bir klasik haline gelmiştir.. En yaygın bilinen versiyonları ıspanaklı-ricotta peynirli ve 4 peynirli olanlarıdır.. Ama elbette ki içerik konusunda özgürsünüz.. Mesela ben sizler için, çok sevdiğim bir ikili olan karamelize soğanlı ve lor peynirli bir ravioli yaptım.. Hadi şimdi işin temellerine inelim..

Malzemeler
3 çay bardağı un
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Dolgu için

1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
200 gr lor veya herhangi bir taze peynir
1 tatlı kaşığı kekik
4-5 dal taze fesleğen
Tuz, karabiber

Unu tezgâhınıza alın. Üzerine tuzu serpip biraz karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtaları kırın. Bir çatal yardımıyla havuzun iç kenarlarından un alıp hafifçe ezerek karıştırmaya başlayın. Acele etmeyin. Hamur yoğurulacak kıvama gelince ellerinizi biraz unlayıp yoğurmaya başlayın. Avuç içinizi kullanarak hafifçe ezerek yoğurun. Yapışma olursa biraz un serpip devam edin. Yumuşak bir top haline gelinceye kadar yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Hamur dinlenirken, soğanı soyun ve ince ince, piyazlık doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını alıp soğanı ekleyin. Şekeri ve istediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Altını iyice kısıp ara ara karıştırarak pişirin. Şeker eriyip, soğanlar yumuşayınca ocaktan alın. Beyaz peyniri ezin ve soğanların üzerine dökün. İnce kıyılmış taze nane ve kekiği de ekleyip iyice karıştırın.

Dinlenen hamuru, bir spatula yardımıyla 4 eşit parçaya bölün. Parçalardan her birini, hafif unladığınız tezgahta, merdane yardımıyla, 2 mm kalınlıkta açın. Dolgu harcından birer tatlı kaşığı dolusu alıp, eşit aralıklarla hamurun üzerine yerleştirin. Raviolinizin büyüklüğünü istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Buna göre harç aralıklarını ayarlayın. İkinci hamur parçasını da aynı şekilde açıp diğerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Dolgu yerlerinin aralarına elinizle bastırarak hamurların birbirine yapışmasını sağlayın. Bir kesme ruleti ya da bir bıçak yardımıyla, raviolileri eşit büyüklükte kesin. Üzerlerine biraz un serpip kurumaya bırakın. Hemen kullanmayacaksanız, bir tepsiye dizip buzlukta dondurabilirsiniz.

Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Raviolileri tek tek suya atın. Yaklaşık 3-4 dakika sonra yüzeye çıkacaklardır. Bir kevgir yardımıyla dikkatli bir biçimde alın. Ravioliler haşlanırken, aynı anda bir tavada biraz zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Haşlanan raviolilerin sularını süzüp tavaya alın. Tuz karabiber ekleyip yaklaşık 30 saniye dikkatlice soteleyin. Raviolileri bir tabağa alıp üzerine isteğinize göre domates sosu, krema, peynir vs ekleyip servis edin..

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s